loading...
مذهبی
علیرضارضاییان بازدید : 4 یکشنبه 19 مرداد 1393 نظرات (0)

اظهارت اخیر برخی نمایندگان مجلس و کارشناسان فرهنگی درباره مضرات زیاد برنامه های موجود بر روی گوشی های هوشمند موبایل که امروز استفاده از آن فراگیر شده است بار دیگر زنگ خطر را برای خانواده در این زمینه به صدا در آورد. زهره طبیب‌زاده در خصوص شبکه‌های اجتماعی جدید مانند«ویچت» و «تانگو» اظهار داشت: یکی از عوارض و آثار منفی فضای مجازی، روابط نامناسب اخلاقی بین دختر و پسر است که این شبکه و نرم‌افزار‌های جدید مانند «ویچت» و «تانگو» آسیب‌های جبران‌ناپذیری برای نوجوانان و جوانان به همراه دارد. این نماینده مجلس در گفت‌وگو با تسنیم، با بیان اینکه گردانندگان نرم‌افزار و شبکه‌های اجتماعی جدید، اعتقادی به کنترل مسائل اخلاقی نداشته و باعث ناهنجاری‌های اخلاقی می‌شوند، ادامه داد: شبکه‌های اجتماعی جدید فیلتر نبوده و این خود مشکلی اساسی است؛ این شبکه‌ها جوانان را ترغیب به روابط نامشروع و غیر اخلاقی می‌کنند.
وی با بیان اینکه شبکه‌های اجتماعی جدید مانند «ویچت» و «تانگو» باعث رشد جرایم می‌شود، اظهار داشت: چنین شبکه‌هایی نه تنها برای نوجوانان و جوانان مشکل‌ساز است بلکه زنان و مردان متاهل با عادی‌سازی روابط مردان با زنان در شبکه‌های اجتماعی رو به رو شده و این امر ترویج می‌شود و آسیب‌هایی مانند طلاق را پیش رو دارد؛ در حقیقت ثبات و بنیان خانواده دچار اختلال و تزلزل شده و در نهایت باعث اختلاف بین زوجین و طلاق می‌شود.

وی‌چت چیست؟
وی‌چت یک سرویس پیام رسانی(چت) برای تلفن های همراه است که بدست «تنسنت» در چین ساخته شده و در سال 2011 عرضه شده است. این برنامه در آندروید، آی فون، بلک بری، ویندوز فون، و سیستم عامل های موبایل در دسترس است. وی‌چت بر روی شبکه های Wi-Fi، 2G، 3G، و 4G پشتیبانی می‌شود.
نکته‌ اساسی در مورد این اپلیکیشن، این است که از هیچ سیستم رمزگذاری برای اطلاعات کاربران استفاده نمی‌کند و گزارش‌های مختلفی نیز وجود دارد که باعث نگرانی کاربران نسبت به شنود مکالمات آنها می‌شود.
به گزارش گاردین ، یک فعال حقوق بشر به نام هو جیا(Hu Jia) به دلیل شنود چت‌ها و تماس‌هایش از طریق «وی چت» بازداشت شده بود؛ او سه سال از عمر خود را در زندان‌های چین گذراند. ویژگی های این سرویس که ۳۰۰ میلیون نفر درجهان از آن برنامه به صورت رایگان استفاده می‌کنند، عبارتند از: گپ دو نفره، گروهی با شکلک‌های متنوع، گپ صوتی، فرستادن تصویر و ویدئو، قابلیت جستجوی افراد نزدیک با GPS.، قابلیت گذاشتن پست و استاتوس همچنین لایک و کامنت گذاری، قابلیت مکالمه تصویری، امکان تشکیل گروه های کاربران و چت گروهی GPS و امکان دسترسی به چت روم های محلی براساس موقعیت GPS.

عادی‌سازی روابط دختر و پسر
مصطفی اقلیما، رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران در خصوص شبکه ‌های اجتماعی جدید، اظهار داشت: در حال حاضر شاهد تنوع و گسترش شبکه‌های اجتماعی و به خصوص نرم افزارهای تلفن همراه هستیم که برخی از افراد از آن سوء استفاده کرده و این فضا را به نوعی برای ترویج بی‌بند‌و‌باری مناسب می‌بینند.
وی در گفت‌وگو با تسنیم، با بیان اینکه در کشورهای غربی استفاده از نرم افزار «وی‌چت» و «تانگو» برای گسترش ارتباطات است ولی در کشور ما این موضوع جوابگو نیست و ما در این زمینه نیز شاهد شکایات به پلیس اینترنتی هستیم، ادامه داد: عادی‌سازی روابط دختر و پسر در چنین شبکه‌هایی از عوارض منفی آن است که در فرهنگ ما تاثیرگذار است همچنین استفاده از شبکه اجتماعی فیس‌بوک خود یک مشکل اساسی است چراکه این موضوع با قانون ما مطابقت ندارد و یک محدودیت مطرح است.

آشنایی نوجوانان و جوانان با سارق و معتاد در نرم‌افزار‌های «وی‌چت و تانگو»
رئیس انجمن علمی مددکاران ایران بیان کرد: باید عوارض منفی شبکه‌های اجتماعی و نرم افزارهای جدید تلفن همراه را بشناسیم تا نوجوانان و جوانان از طریق آن، با افراد ناآشنا، آشنا نشوند چرا که در این میان ممکن است دختری با پسری که معتاد و سارق است، آشنا شود و سوء استفاده‌های جبران ناپذیری نیز صورت گیرد. اقلیما با بیان اینکه روابط در نرم افزارهای جدید تلفن همراه به شکلی است که افراد یکدیگر را نمی‌شناسند که این خود یک مشکل است، گفت: باید زیربنای اینترنت ایجاد شود و بعد در جامعه گسترش یابد بنابراین این آسیب‌هایی که شاهد آن هستیم به دلیل این است که اقدامات زیربنایی درخصوص اینترنت صورت نگرفته و آموزش‌های لازم را نداشته‌ایم.

فروش اطلاعات، بزرگ‌ترین منبع مالی «وی‌چت» و «تانگو»
اما از سویی دیگر علاوه بر مشکلات ذکر شده سید محسن میربهرسی معاون اجتماعی سابق پلیس فتا پیرامون افزایش چشمگیر استفاده از وی‌چت، تانگو و دیگر اپلیکیشن‌های تلفن همراه اظهار داشت:‌ بررسی اپلیکیشن‌های جدید و در مجموع شبکه‌های اجتماعی متناسب با نسخه‌های موبایل بسته به زاویه نگاه به این پدیده‌ها دارای دو جنبه کاملا متفاوت است چراکه از یکسو این شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های موبایل به واسطه در اختیار قرارگذاشتن نوع نوینی از ارتباطات می‌تواند به عنوان یک فرصت قلمداد شود؛ فرصتی که فارغ از ارتباطات معمول، ارتباطات صوتی و تصویری را نیز به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌دهند و از سوی دیگر در آسیب‌شناسی استفاده از این اپلیکیشن‌ها، تهدیدی برای جامعه امروز ما به شمار می‌روند.
معاون اجتماعی سابق پلیس فتا با بیان اینکه استفاده از این اپلیکیشن‌ها در کشور ما به مثابه یک شمشیر دو لبه است افزود: متاسفانه در کشور ما به دلیل عدم فرهنگسازی در استفاده از امکانات این شبکه‌ها، تهدیدات شبکه‌هایی از این قبیل بسیار پررنگ‌تر از فرصت‌هایی است که این اپلیکیشن‌ها پیش روی ما قرار می‌دهند. وی با تاکید بر نقش متولیان فرهنگی در پررنگ‌تر شدن تهدیدات امکانات ارتباطی نوین نسبت به فرصت‌های آنها افزود: جای تاسف است که متولیان فرهنگی کشور هیچ‌گونه فرهنگسازی متناسب با این قبیل امکانات را در کشور انجام نداده‌اند و این موضوع باعث شده است فرصت‌های دنیای امروز به تهدیدی جدی بدل شوند. این کارشناس فضای سایبری با ابراز تاسف از عدم فرهنگسازی پیرامون استفاده از این امکانات تاکید کرد: هنر آن است که تهدیدات موجود را به فرصت تبدیل کنیم نه بالعکس در حالی که ما به لطف کم‌کاری متولیان فرهنگی، این فرصت بزرگ را به تهدیدی جدی تبدیل کرده‌ایم. معاون اجتماعی سابق پلیس فتا افزود: در حالی که بسیاری از افراد تصور می‌کنند تبلیغات تنها درآمد شبکه‌های اجتماعی است ولی بخش بزرگ درآمد موسسان شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌هایی از قبیل وی‌چت و تانگو فروش اطلاعات است. به عنوان مثال گردانندگان اپلیکیشنی چون وی‌چت می‌توانند با فروش اطلاعات مکانی افراد و آمار لحظه‌ای از حضور افراد و چگونگی انتقال افراد به موسسات گردشگری و شرکت‌های هواپیمایی، نیاز این موسسات و شرکت‌ها را در برآورند و آمار لحظه‌ای و برنامه‌ریزی برای تحلیل آماری دقیق تأمین کنند لذا این شرکت‌ها و موسسات حاضرند برای دریافت این اطلاعات هزینه بالایی را بپردازند.

ایرانی‌ها چهارمین تأمین‌کننده درآمد «وی‌چت»
روح الله مومن نسب کارشناس فضای مجازی و عضو سابق کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه (فیلترینگ)، درباره شبکه های اجتماعی نوپدید مانند «وی چت» و «تانگو» که به تازگی فراگیر شده است، گفت: عموماً در این‌گونه پایگاه‌ها چیزی به نام حریم خصوصی مفهوم خود را از دست داده است. این شبکه ها برای خانواده ها و جوانان مخرب هستند؛ چرا که چیزی جز حیازدایی و عادت به آن را در پی نخواهد داشت.
عضو سابق کارگروه فیلترینگ در گفت و گو با برنا ضمن هشدار به جوانان درخصوص این شبکه ها گفت: در شبکه ای مانند وی چت این امکان وجود دارد که اکانت هر کس توسط فرد یا افرادی هک شود و اطلاعات مخفی او را به دست آورد. مومن نسب همچنین درباره تبعات منفی شبکه‌هایی مانند «وی چت» و «تانگو» گفت: نحوه طراحی این نرم‌افزارها به شکلی است که کاربر را به صورت حداکثری و بدون محدودیت با خود درگیر می‌کنند و زمینه انواع ارتباطات صوتی، تصویری و متنی را به نحوی به وجود می‌آورد که افراد ضمن از دست دادن فرصت های طلایی خود، عموماً از این طریق به رابطه‌های نامناسب و نامشروع می‌رسند. وی با بیان این مطلب که ایرانی‌ها چهارمین تأمین‌کننده درآمدهای وی چت هستند، تصریح کرد:بیش از 20درصد کاربرانِ این ابزارِ اجتماعی، ایرانی هستند. اما به هر حال جوانان به صورت ذاتی نیازمند به ارتباط و دوستی‌اند و چت نیز بستر مناسبی است برای برقراری ارتباط، ما باید به نیاز جوانان پاسخ دهیم تا دیگران به آن طمع نکنند.

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 14
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 8
  • آی پی دیروز : 12
  • بازدید امروز : 10
  • باردید دیروز : 13
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 26
  • بازدید ماه : 24
  • بازدید سال : 61
  • بازدید کلی : 470